اختلال دوقطبی مطلبی است که در این مقاله به آن اشاره شده است.
اختلال دوقطبی چیست؟
همه ما فراز و نشیبهای خود را داریم، اما با اختلال دوقطبی این قلهها و درهها شدیدتر هستند. این مشکل باعث تغییر جدی در خلقوخو، انرژی، تفکر و رفتار میشود.
بیش از یک حالت خوب یا بد زودگذر، چرخههای اختلال دوقطبی روزها، هفتهها یا ماهها دوام میآورد.
و برخلاف نوسانات خلقی معمولی، تغییرات خلقی اختلال دوقطبی به حدی شدید است که میتواند در عملکرد شغلی یا مدرسه شما اختلال ایجاد کنند، به روابط شما آسیب وارد کرده و توانایی عملکرد شما در زندگی روزمره را مختل کند.
دلایل این اختلال کاملاً درک نشده است، اما اغلب به نظر میرسد ارثی است. اولین قسمت جنون آمیز یا افسردگی اختلال دوقطبی معمولاً در سالهای نوجوانی یا اوایل بزرگسالی رخ میدهد.
علائم میتواند ظریف و گیج کننده باشد. بسیاری از مبتلایان به اختلال دوقطبی نادیده گرفته یا تشخیص داده میشوند که منجر به رنج میشود. از آنجا که اختلال دوقطبی تمایل به بدتر شدن دارد، یادگیری علائم آن ضروری است.
درمان اختلالات دوقطبی
اگر علائم این بیماری را در خود یا شخص دیگری مشاهده کردید، منتظر نمانید تا کمک بگیرید. نادیده گرفتن این مشکل باعث نمیشود که از بین برود. در واقع، تقریباً بدتر میشود.
زندگی با اختلال دوقطبی درمان نشده میتواند منجر به بروز مشکلات در همه چیز از شغل شما گرفته تا روابط شما به سلامتی شما شود.
اما این بیماری قابل درمان است، بنابراین تشخیص مشکل و شروع هرچه سریعتر درمان میتواند به جلوگیری از بروز این عوارض کمک کند.
بهترین مرکز مشاوره تلفنی – بهترین مرکز مشاوره تلفنی در تهران
اصول درمانی
اختلال دوقطبی نیاز به درمان طولانی مدت دارد. از آنجا که این اختلال یک بیماری مزمن و عود کننده است، ادامه درمان حتی در صورت احساس بهتر بودن از اهمیت برخوردار است. اکثر مبتلایان به اختلال دوقطبی برای جلوگیری از قسمتهای جدید و عاری از علائم نیاز به دارو دارند.
درمان بیشتر از دارو است. داروها به تنهایی معمولاً برای كنترل كامل علائم اختلال دوقطبی كافی نیست. مؤثرترین استراتژی درمانی برای اختلال دوقطبی شامل ترکیبی از دارو، درمان، تغییر شیوه زندگی و پشتیبانی اجتماعی است.
خودیاری برای اختلال دوقطبی
در حالی که مقابله با اختلال دوقطبی همیشه آسان نیست، لازم نیست زندگی شما را اداره کند.
اما برای مدیریت موفقیت آمیز اختلال دوقطبی، باید انتخابهای هوشمندانهای انجام دهید. سبک زندگی و عادات روزمره شما میتواند تأثیر قابل توجهی در روحیه شما داشته باشد و حتی ممکن است نیاز شما به دارو را کاهش دهد.
کلیدهای خودیاری در اختلال دوقطبی
• تحصیل کنید: تا حد امکان در مورد این اختلال بیاموزید. هرچه بیشتر بدانید، بهتر میتوانید به بهبودی خود کمک کنید.
• حرکت کنید: ورزش تأثیر مفیدی بر خلقوخوی دارد و ممکن است تعداد قسمتهای دوقطبی را که تجربه میکنید کاهش دهد. ورزش هوازی که حرکت دست و پا را فعال میکند مانند دویدن، پیادهروی، شنا، رقصیدن، کوهنوردی یا طبل زدن ممکن است به ویژه برای سیستم مغز و سیستم عصبی شما مفید باشد.
• استرس را کنترل کنید: از موقعیتهای پر استرس خودداری کنید، تعادل سالم کار و زندگی را حفظ کنید و تکنیکهای آرامسازی مانند مدیتیشن، یوگا یا تنفس عمیق را امتحان کنید.
بهترین مشاوره تلفنی اختلالات در تهران – بهترین مشاوره تلفنی اختلالات
• به دنبال پشتیبانی باشید: داشتن افرادی که میتوانید برای کمک و تشویق به آنها مراجعه کنید بسیار مهم است. سعی کنید به یک گروه پشتیبانی بپیوندید یا با یک دوست قابل اعتماد صحبت کنید.
• با دوستان و خانواده در ارتباط نزدیک باشید: هیچ چیز به اندازه تماس رودررو با افراد پشتیبان دلسوز آرامش ندارد و فقط میتواند به شما گوش کند تا در مورد آنچه تجربه میکنید صحبت کنید.
• انتخابهای سالم کنید: عادتهای سالم در خواب و خوردن میتواند به تثبیت روحیه شما کمک کند. نگه داشتن یک برنامه منظم خواب از اهمیت ویژهای برخوردار است.
• بر حالات خود نظارت کنید: علائم خود را رعایت کنید و مراقب علائمی باشید که روحیه شما از کنترل خارج شده است تا بتوانید قبل از شروع کار، این مشکل را متوقف کنید.
کلینیک و مرکز مشاوره و روانشناسی و روانشناختی ندای آرامش روان
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای خیابان ستارخان، بلوار شهدای صادقیه شمالی، نبش کوچه مرودشت، پلاک 4، واحد 7
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۴۴۹۱۶-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۶۷۰-۰۲۱
اگر به مشاوره تلفنی نیاز دارید میتوانید در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن همراه خود با این شماره تماس بگیرید
۰۲۱-۷۴۴۷-۱۲۳۴
همچنین برای شارژ حساب کاربری خود برای استفاده از خدمات روانشناختی کد
۲۵#*۵۰۰* را شماره گیری نمایید