استقلال برای نوجوانان چه معنایی دارد؟
والدین با استقلال طلبی در نوجوانان و خواسته های جدید فرزندشان چگونه برخورد کنند؟
فرزند شما برای تبدیل شدن به یک بزرگسال توانمند ، باید موارد زیر را یاد بگیرد:
- کمتر به شما وابستگی داشته باشد و مسئولیت بیشتری را به عهده بگیرد
- برای مشکلات تصمیم گیری کند و راه حل پیدا کند .
- ارزش های زندگی را تعیین کند .
- هویت خودش را شکل دهد .
اما معمولاً والدین و نوجوانان در مورد اینکه چقدر باید یک فرد جوان و چه زمانی استقلال داشته باشد اختلاف نظر دارند . طبیعی است که نگران باشید که خیلی زود به کودک خود استقلال دهید . چون ممکن است فرزند شما درگیر یک رفتار پرخطر باشد . و طبیعی است که بخواهید فرزند خود را ایمن نگه دارید .
اما فرزند شما باید مرتکب اشتباهاتی شود تا اکتشاف کند و تجربه های جدیدی کسب کند. این به او کمک می کند تا درس های زندگی را یاد بگیرد و در رشد فکری او موثر است .
بنابراین چگونه می توانید تعادل بین نیازهای فرزندتان و نگرانی های خود را برقرار کنید؟ رابطه مثبت با فرزند ، شروع بسیار خوبی است. همچنین به برقراری ارتباط باز و مثبت در خانواده کمک می کند .
تربیت نوجوانان مستقل و استقلال طلبی در نوجوانان
به کودک خود عشق و حمایت زیادی نشان دهید
عشق و حمایت شما برای عزت نفس فرزندتان ضروری است. جوانانی که نسبت به خود احساس خوبی دارند اغلب اعتماد به نفس بیشتری در کشف اینکه چه کسانی هستند و می خواهند با زندگی خود چه کاری انجام دهند دارند .
فرزند شما ممکن است همیشه از شما انتظار محبت فیزیکی نداشته باشد. شما می توانید عشق و حمایت خود را از طریق:
علاقه واقعی به علایق ، سرگرمی ها و دوستان فرزندتان را ابراز کنید
زمانی را برای گوش دادن به فرزندتان وقتی نیاز به صحبت دارد بگذارید
به کودک خود فضا و حریم خصوصی دهید
- مرتباً به او بگویید ، “دوستت دارم”
به احساسات و عقاید فرزند خود احترام بگذارید
ممکن است فرزند شما از تغییرات جسمی ، اجتماعی و عاطفی نوجوانی گیج و ناراحت شود. او در این مدت به هدایت عاطفی شما احتیاج دارد.
جدی گرفتن نظرات و عقاید کودک باعث افزایش عزت نفس او می شود. نظرات فرزند شما ممکن است با نظرات شما متفاوت باشد و بیشتر شبیه نظرات همسالان او باشد. کنترل این مسئله ممکن است دشوار باشد . اگر اختلاف عقیده دارید ، فرصت خوبی برای شماست که در مورد چگونگی دیدگاه های مردم صحبت کنید و این درست است.
قوانین شفاف و منصفانه خانوادگی وضع کنید
قوانین شفاف خانوادگی در مورد رفتار ، ارتباط و معاشرت به کودک شما کمک می کند تا بفهمد محدودیت ها در کجاست و انتظار شما چیست. قوانین همچنین به شما کمک می کند تا در رفتار شما با کودک ثابت قدم باشید. پس از وضع قوانین ، آنها را به طور مداوم اعمال کنید.
اگر محدودیت ها را خیلی سخت تنظیم کنید ، ممکن است کودک شما فضای کافی برای رشد و تجربه های جدید نداشته باشد. این دوره برای هر دوی شما یک منحنی یادگیری است. برای برخی از آزمون و خطا ها آماده باشید.
با کودک خود به گونه ای رفتار کنید که مناسب مرحله سنی او باشد.
به خاطر حس استقلال طلبی در نوجوانان ممکن است فکر کنند که آماده تصمیم گیری های زندگی خود هستند ، اما آنها اغلب مهارت های تصمیم گیری لازم را برای مسئولیت پذیری و بدون کمک شما کسب نکرده اند. به او توضیح دهید که چرا به فرزندان بزرگتر و بزرگترها انواع مختلفی از مسئولیت ها داده می شود.
به فرزندتان در بهبود مهارت های تصمیم گیری کمک کنید
هنگامی که فرزندتان نیاز به تصمیم گیری دارد ، روش حل مسئله می تواند به او کمک کند تا مهارت های تصمیم گیری مستقل را رشد دهد. این شامل موارد زیر است:
در مورد گزینه های مختلف بحث کنید
- صحبت کردن در مورد جوانب مثبت و منفی اقدامات مختلف
- ارزیابی موافقان و مخالفان برای تصمیم گیری بهتر
- اگر همه چیز طبق برنامه پیش نرود ، چه کاری انجام دهید
- بازخورد دادن درمورد نحوه مدیریت فرزندتان
شما همچنین می توانید فرزند خود را در تصمیم گیری خانواده شرکت دهید. این فرصتی دیگر برای تقویت عزت نفس فرزندتان است و نشان می دهد که شما برای نظر او ارزش قائل هستید.
وقتی صحبت از تصمیمات بزرگی می شود که بر فرزند شما تأثیر می گذارد ، سعی کنید این تصمیمات را با کودک خود بگیرید نه برای او. اینها می تواند تصمیماتی درباره مدرسه ، مطالعه بیشتر ، دیر ماندن در خانه و غیره باشد.
فرصت هایی ایمن برای تمرین استقلال در اختیار فرزندتان قرار دهید
فعالیت هایی که ایمن و قابل حمایت هستند اما به فرزند شما آزادی می دهند و از شما دور می شوند ، می توانند به او کمک کند:
- مهارت های جدید را بیاموزد و توانایی های جدید را آزمایش کند
- ریسک های مثبت را بپذیرد
- حس تعلق را پرورش دهد
- مقاومت ایجاد کند.
به عنوان مثال ، ممکن است یک گروه جوانان یا باشگاه ورزشی در منطقه شما وجود داشته باشد که کفرزندتان دوست دارد در آن شرکت کند. وقتی کودک شما به اندازه کافی بزرگ است ، یک شغل نیمه وقت برای ا استقلال او یک راه عالی است.
با مدیریت درگیری ها به بدست آوردن استقلال فرزندتان کمک کنید
نوجوانان در حال شناسایی هویت خود هستند .میخواهند بدانند که در کجای جهان مناسب هستند. فرزند شما احتمالاً میخواهد کنترل بیشتری روی مواردی مانند معاشرت ، رفتار و شکل ظاهری خود داشته باشد. به عنوان بخشی از این روند ، کودک شما ممکن است مرزها را آزمایش کند و افرادی را که به عنوان شخصیت های معتبر می بیند ، به ویژه شما مورد پرسش قرار دهد.
این ممکن است شبیه یک درگیری به نظر برسد ، اما لازم نیست که باشد. یک رویکرد مثبت برای مدیریت تعارض با نوجوانان میتواند رابطه شما را تقویت کند و همچنین به کودک کمک کند مهارت های مهمی را برای استقلال کسب کند.
کلینیک و مرکز مشاوره و روانشناسی و روانشناختی ندای آرامش روان
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای خیابان ستارخان، بلوار شهدای صادقیه شمالی، نبش کوچه مرودشت، پلاک 4، واحد 7
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۴۴۹۱۶-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۶۷۰-۰۲۱
اگر به مشاوره تلفنی نیاز دارید میتوانید در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن همراه خود با این شماره تماس بگیرید
۰۲۱-۷۴۴۷-۱۲۳۴
همچنین برای شارژ حساب کاربری خود برای استفاده از خدمات روانشناختی کد
۲۵#*۵۰۰* را شماره گیری نمایید
امیر پیرایش دکترای روانشناسی زوج و پیش از ازدواج و به همراه بیش از ۲۰۰ متخصص دیگردر کلینیک مشاوره و روانشناسی ندای آرامش روان مشغول به فعالیت میباشند.