علائم سندرم شب خوری
اختلال غذا خوردن نیمه شب به دلیل قسمتهای مکرر خوردن اجباری در طول شب یا قبل از خواب ، آسان تشخیص داده میشود. به عبارت دیگر ، به نظر میرسد اعتیاد به غذا است.
حتی اگر فرد نمیخواهد غذا بخورد یا در تلاش برای کاهش وزن است ، شب ها بیش از حد غذا میخورد . اگرچه پذیرفتن یا تشخیص مشکل خود برای شخص آسان نیست ، اما او بیدار است و از عملکرد خود آگاه است.
از طرف دیگر ، تشخیص اختلال خوردن مربوط به خواب بسیار دشوارتر است. اتفاقی که معمولاً میافتد این است که یک دوست یا یکی از اعضای خانواده فرد را در حال خوابیدنمیبیند یا بدون دانستن دلیل شروع به چاق شدن میکند. احتمال دیگر این است که آنها متوجه ناپدید شدن چیزهایی از یخچال میشوند و هیچ کس خوردن آنها را به خاطر نمیآورد. با این حال ، از آنجا که افراد مبتلا به این مشکل در هنگام خواب بسیار عمیق غذا میخورند ، بعید است که آنها متوجه شوند که مشکلی دارند.
مشخصه هر دو مورد الگوی اغراق آمیز و اجباری غذا خوردن بعد از شام یا نیمه شب است. روانشناسان فقط پس از رد سایر مشکلات روانشناختی یا روانپزشکی ، این تشخیص خاص را انجام میدهند.
عوامل موثر بر شب خوری
در مورد اختلال خوردن ، فرد برای فرار از افسردگی و اضطراب از غذا استفاده میکند. غذا خوردن مکانیزم کنار آمدن برای مقابله با مشکلات آنها است. درست مثل اعتیاد به غذا ایجاد میشود. افراد مبتلا به این اختلال برای خوردن غذا احساس اضطراب میکنند و تا زمانی که غذا نخورند نمیتوانند آرام شوند.
از طرف دیگر ، اختلال خوردن مربوط به خواب به دلیل وجود خطایی در هنگام بیدار شدن فرد اتفاق میافتد. آنها آماده بیدار شدن نیستند ، اما وقتی بیدار میشوند ، سیستم حرکتی ارادی آنها حرکت میکند. این به نوبه خود باعث اقدامات “خودکار” یا رفتارهای آموخته شده مانند راه رفتن ، صحبت کردن و غذا خوردن میشود. به همین دلیل است که اکثر افراد مبتلا به این اختلال از رفتار خود آگاهی ندارند. آنها ممکن است هنگام غذا خوردن از خواب بیدار شوند بدون اینکه بفهمند چه کار میکنند یا چگونه به آنجا رسیده اند.
در همه موارد ، این اختلالات خوردن در شب بیشتر در افراد چاق دیده میشود. آنها معمولاً ارتباطی با عدم تعادل هورمونها (ملاتونین و کورتیزول) و انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین دارند. در نتیجه ، مطالعات مختلف نشان میدهد که داروهای خاص میتوانند به طور موثری این اختلالات را درمان کنند. این مطالعات به طور خاص داروهایی مانند مهارکنندههای انتخابی جذب مجدد سروتونین ، ملاتونین (هورمون خواب) و داروهایی را که پاسخ استرس را کاهش میدهند مورد مطالعه قرار داد.
به طور کلی ، اختلال در الگوی خواب شبانه روزی منجر به غذا خوردن در شب میشود. در حالی که ما مطالعات زیادی در مورد علل این اختلالات نداریم ، اما کارشناسان احتمال میدهند عواملی مانند اضطراب ، استرس ، چاقی و اختلالات شبانه روزی بیشترین علت را داشته باشند. استراتژی های مقابله ای که بر احساسات متمرکز هستند و مسئله ایجاد نمیشوند نیز مربوط به خوردن اجباری است. مداخله روانشناختی در این نوع اختلالات خوردن قطعاً باید با آن راهکارهای مقابله ای مقابله کند.
کلینیک و مرکز مشاوره و روانشناسی و روانشناختی ندای آرامش روان
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای خیابان ستارخان، بلوار شهدای صادقیه شمالی، نبش کوچه مرودشت، پلاک 4، واحد 7
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۴۴۹۱۶-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۶۷۰-۰۲۱
اگر به مشاوره تلفنی نیاز دارید میتوانید در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن همراه خود با این شماره تماس بگیرید
۰۲۱-۷۴۴۷-۱۲۳۴
همچنین برای شارژ حساب کاربری خود برای استفاده از خدمات روانشناختی کد
۲۵#*۵۰۰* را شماره گیری نمایید
امیر پیرایش دکترای روانشناسی زوج و پیش از ازدواج و به همراه بیش از ۲۰۰ متخصص دیگردر کلینیک مشاوره و روانشناسی ندای آرامش روان مشغول به فعالیت میباشند.