دیدگاههای کنونی در مورد روابط زوج درمیانسالی
روابط زوج های مسن برای سلامتی و رفاه حیاتی است .
افزایش امید به زندگی در بالاترین سطح خود و ورود نسل جدید و نوه دار شدن در میانسالی ، دانشمندان ، پزشکان را به درک روابط زوجین با افزایش سن نشان داده اند.
ماهیت و کیفیت روابط زوج های مسن
با وجود تغییرات قابل توجه در معانی و رفتارهای مرتبط با ازدواج ، همچنان ازدواج یکی از صمیمی ترین و پایدارترین روابط خانوادگی است.
با انتشار یک مطالعه علمی برجسته در مورد زندگی جنسی و مشکلات افراد متاهل ، موضوع رضایت زناشویی ، به ویژه ، به عنوان یک زمینه موضوعی بسیار محبوب در زمینه تحقیقات زناشویی مطرح شده است.
جای تعجب نیست که دلیل مطالعه این زمینه از مسائل و دغدغه های متعددی ناشی میشود ، از مرکزیت آن تا رفاه فردی ، خانوادگی و اجتماعی
ناسازگاری زناشویی در سالهای بعد
ازدواج و روابط صمیمی مشابه در زندگی اکثر بزرگسالان نقش اساسی دارد و تعداد افراد مسن در چنین روابطی همچنان در حال افزایش است.
صرفاً شریک بودن در این روابط محافظت از مشکلات سلامتی و مشکلات عاطفی مرتبط با افزایش سن را به همراه دارد . اما کیفیت چنین روابطی نیز اهمیت دارد. تعارض ، فشار و اختلال در روابط صمیمی شایع است و این نشانه های اختلاف زناشویی خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با سن ، مانند بیماری عروق کرونر قلب را نشان می دهد علاوه بر این ، توسعه بیماری های مزمن مرتبط با سن …
روابط زناشویی قدیمی و تنهایی
رابطه زوجین عامل اصلی کاهش تنهایی است. میانسالی و افراد مسن بدون رابطه زوجین ، به ویژه پس از بیوه شدن یا طلاق ، در خطر جدی تنهایی قرار دارند. نتایج تحقیقات تجربی ، هر دو به قرن قبل برمی گردد ، و همچنین بر اساس تحقیقات اخیر ، نشان داده است که افراد مسن بیوه و مطلقه اغلب با سطوح بالای تنهایی مشخص می شوند. با این حال ، برخی از افراد مسن در رابطه زوجی نیز احساس تنهایی می کنند. تقریباً از هر شش زن و مرد متأهل بزرگتر ، یک نفر متوسط را تجربه می کند …
صمیمیت و تعهدات در روابط دیررس در زندگی آخر
برگس مدتها پیش استدلال می کرد که شهرنشینی ، افزایش فردگرایی و رهایی زنان روابط و کارکردهای اجتماعی را در داخل خانواده دگرگون می کند.
از زمان فعالیت پیشگامانه برگس ، خانواده ها از نظر شکل و معنا دگرگون شده اند و طیف وسیعی از عوامل بیرونی ، محیطی و تغییرات در جامعه – فراتر از خود رابطه – بر نحوه تعامل افراد با یکدیگر تأثیر گذاشته است. دو گرایش قابل ملاحظه وجود دارد: به سوی افزایش فردسازی و افزایش تنوع در شیوه های روابط (دالی ، 2005 ؛ گیدنز ، 1992). روابط شخصی ، تا حدودی ریشه در شرایط اجتماعی و اقتصادی از دست داده است – که قبلاً به …5 روابط مشابه از نظر جنسی در بزرگسالی میانی و دیرهنگام
روابط نزدیک و صمیمی با افزایش سن اهمیت فزاینده ای پیدا می کند . با این حال ، مدلهای تکاملی میانسالی تمایل به تجربیات لزبین ها و مردان همجنسگرا ندارند که می تواند روابط آنها را تقویت یا تضعیف کند . هاول و بث ، به عنوان مثال ، پیشنهاد کردند که تجربیات قبلی بیرون آمدن ممکن است به لزبین ها و مردان همجنسگرا کمک کند تا نقاط قوتی مانند آگاهی شخصی و مستقل بودن را توسعه دهند.
بنابراین از آنها در فرایند پیری استفاده می شود. اما کینگ و اورل معتقدند مردان همجنسگرا بالای 50 سال که انگ و حاشیه نشینی را تجربه کرده اند و این پیامها را درونی کرده اند ، بیشتر پنهان هستند …
صمیمیت جنسی در زوجها اواسط و اواخر عمر
رابطه جنسی هم جزء جدایی ناپذیر است-و هم نقش مهمی در-رفاه و کیفیت رابطه در میانسالی و اواخر زندگی دارد بنابراین ، هنگامی که کشورهای غربی “سفید شدن” جمعیت خود را تجربه می کنند ، جنسیت به ویژه برای کیفیت کلی زندگی افراد مسن اهمیت دارد. در مورد نحوه تعریف رفتار جنسی در اواسط و اواخر بزرگسالی ، اجماع کمی در متون وجود دارد. در حالی که برخی تحقیقات نشان داده است که اکثر بزرگسالان دیرجنسگرا در اواسط و اواخر عمر ، فقط رابطه جنسی نافذ جنسی را “رابطه جنسی واقعی” می دانند
برابری نقش همسر در زوج های قدیمی
موضوع برابری در تخصیص نقش همسر یکی از موضوعاتی بوده است که طی سالها توسط محققان مورد بررسی قرار گرفته است .
به ویژه پس از ورود گسترده زنان به نیروی کار در کشورهای غربی. برای اصطلاح برابری در تخصیص نقش همسر ، برخی از تعاریف جهت گیری ابزاری عملگرا را پذیرفته و برابری را در زندگی همسری به عنوان وضعیتی تعریف میکنند که در آن زن و مرد به طور مساوی در کارهای خانه مشارکت میکنند یا مشارکت آنها کم و بیش برابر است . این تعاریف از برابری در تخصیص نقش همسر با دقیقه اندازه گیری میشود و …
نقش بازنشستگی در کیفیت ازدواج
بازنشستگی اغلب به عنوان “سالهای طلایی” نامیده میشود .
زمانی فوق العاده و آرامش بخش که افراد میتوانند مسئولیت ها و بارهای دهه های گذشته را کنار گذاشته و بر کشف مجدد خود و همسران خود تمرکز کنند .
این مفهوم از بازنشستگی این مفهوم است که این دوره ای از زندگی است که با تغییرات مثبت یکسان در افراد و روابط خانوادگی ، به ویژه در ازدواج مشخص میشود. با این حال ، تحقیقات نشان داده است که تجربیات افراد در مورد انتقال به بازنشستگی متفاوت است ، با این که بسیاری از بازنشستگان تغییر کمی در بهبود وضعیت بازنشستگی را تجربه میکنند ، دیگران دچار ناراحتی می شوند و …
سهم سلامتی در کیفیت ازدواج: پیوندهای مورد انتظار و غیرقابل انتظار
مجموعه رو به رشدی از تحقیقات ارتباط بین سلامت و روابط زناشویی را مورد بررسی قرار داده است. بخش قابل ملاحظه ای از این تحقیقات مزایای سلامتی ازدواج ، داشتن کیفیت زناشویی مثبت یا آثار زیانبار تعارض در ازدواج را مورد بررسی قرار می دهد . در مقابل ، مواقعی وجود دارد که افراد متأهل دارای مشکلات مربوط به سن یا سایر مشکلات سلامتی نسبتاً مستقل از کیفیت روابط خود هستند ، عموماً در میانسالی و زندگی بعدی ، که توسعه آنها میتواند بر کیفیت زناشویی آنها در آینده تأثیر بگذارد .
کلینیک و مرکز مشاوره و روانشناسی و روانشناختی ندای آرامش روان
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای خیابان ستارخان، بلوار شهدای صادقیه شمالی، نبش کوچه مرودشت، پلاک 4، واحد 7
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۴۴۹۱۶-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۶۷۰-۰۲۱
اگر به مشاوره تلفنی نیاز دارید میتوانید در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن همراه خود با این شماره تماس بگیرید.
۰۲۱-۷۴۴۷-۱۲۳۴
همچنین برای شارژ حساب کاربری خود برای استفاده از خدمات روانشناختی کد
۲۵#*۵۰۰* را شماره گیری نمایید