تاثیر ورزش بر افسردگی موضوعی است که ما دراین مقاله به آن میپردازیم .
درمان افسردگی با ورزش
علائم افسردگی و اضطراب اغلب با ورزش بهبود مییابد . در اینجا چند نکته واقع گرایانه برای کمک به شما در شروع کار و داشتن انگیزه وجود دارد.
هنگامی که افسردگی یا اضطراب دارید، ورزش اغلب آخرین کاری است که می خواهید انجام دهید . اما هنگامی که انگیزه می گیرید، می تواند تفاوت زیادی در انجام فعالیت ورزشی شما ایجاد کند .
تاثیر ورزش بر افسردگی و پیشگیری و بهبود تعدادی از مشکلات سلامتی از جمله فشار خون بالا، دیابت و آرتروز قابل توجه است . تحقیقات در مورد افسردگی، اضطراب و ورزش نشان میدهد که مزایای روانی و جسمی ورزش نیز میتواند به بهبود خلق و خو و کاهش اضطراب کمک کند .
ارتباط بین افسردگی، اضطراب و ورزش کاملاً مشخص نیست. اما تمرین و سایر اشکال فعالیت بدنی قطعاً میتواند علائم افسردگی یا اضطراب را کاهش دهد و باعث شود شما احساس بهتری داشته باشید.
تاثیر ورزش بر افسردگی و اضطراب
ورزش منظم ممکن است با کاهش موارد زیر افسردگی و اضطراب را کاهش دهد .
ترشح اندورفین های خوب، مواد شیمیایی مغزی مانند شاهدانه طبیعی و سایر مواد طبیعی که میتوانند احساس آسودگی شما را تقویت کنند . نگرانی ذهنی خود را کنار بگذارید تا بتوانید از چرخه افکار منفی که به افسردگی و اضطراب کمک میکند دورشوید .
ورزش منظم فواید روانشناختی و عاطفی زیادی نیز دارد که میتواند به شما کمک کند .
اعتماد به نفس پیدا میکنید. رسیدن به اهداف یا چالش های ورزشی ، حتی چالش های کوچک ، میتواند اعتماد به نفس شما را تقویت کند . تناسب اندام همچنین میتواند احساس بهتری در ظاهر شما ایجاد کند .
تعامل اجتماعی بیشتری داشته باشید . ورزش و فعالیت بدنی ممکن است به شما این فرصت را بدهد تا با دیگران ملاقات یا معاشرت کنید . فقط تبادل لبخند دوستانه یا سلام و احوالپرسی هنگام گشت و گذار در محله میتواند به روحیه شما کمک کند .
انجام یک کار مثبت برای کنترل افسردگی یا اضطراب یک استراتژی مقابله ی سالم است . تلاش برای داشتن احساس بهتر با نوشیدن الکل میتواند منجر به بدتر شدن علائم شود.
برخی تحقیقات نشان میدهد که فعالیت بدنی مانند پیاده روی منظم میتواند به بهبود خلق و خو کمک کند. فعالیت بدنی و ورزش یک چیز نیستند ، اما هر دو برای سلامتی شما مفید هستند.
فعالیت بدنی هر فعالیتی است که عضلات شما را درگیر می کند و به انرژی نیاز دارد و می تواند شامل کار یا فعالیت های اوقات فراغت در منزل یا خانه باشد.
کلمه “ورزش” ممکن است شما را به فکر سالن بدنسازی بیندازد. اما ورزش شامل طیف گسترده ای از فعالیت ها است که سطح فعالیت شما را افزایش میدهد تا احساس بهتری داشته باشید.
مطمئناً دویدن، وزنه برداری، بسکتبال و سایر فعالیت های تناسب اندام که تپش قلب شما را بیشتر میکند ، میتواند کمک کند. اما فعالیت های بدنی مانند باغبانی، شستن ماشین، قدم زدن در اطراف خانه و یا انجام سایر فعالیت های ساده نیز می تواند به بهبود روحیه شما کمک کند.
لازم نیست همه ورزش ها یا سایر فعالیت های بدنی خود را همزمان انجام دهید. نحوه فکر کردن در مورد ورزش را گسترش دهید و روش هایی را برای اضافه کردن مقدار کمی فعالیت بدنی در طول روز پیدا کنید. به عنوان مثال به جای آسانسور از پله ها استفاده کنید. کمی دورتر از محل کار خود پارک کنید تا یک پیاده روی کوتاه داشته باشید. اگر نزدیک به شغل خود زندگی میکنید ، دوچرخه سواری را برای کار در نظر بگیرید .
چه مقدار ورزش کافی است؟
انجام ۳۰ دقیقه یا بیشتر ورزش در روز به مدت سه تا پنج روز در هفته ممکن است به طور قابل توجهی علائم افسردگی یا اضطراب را بهبود بخشد. هنگام انجام فعالیتهای شدیدتر مانند دویدن یا دوچرخه سواری ، ممکن است زمان کمتری برای ورزش نیاز باشد تا روحیه شما بهتر شود . مزایای سلامت روان و ورزش و فعالیت بدنی درمدت طولانی ادامه دارد .
چگونه می توانم شروع کنم وانگیزه خود را حفظ کنم؟
شروع و پایبندی به یک تمرین بدنی یا فعالیت بدنی منظم می تواند یک چالش باشد. مراحل زیر میتواند به شما کمک کند :
آنچه را که از انجام آن لذت میبرید شناسایی کنید. . برای راهنمایی و پشتیبانی با پزشک یا متخصص بهداشت روان صحبت کنید. درباره یک برنامه ورزشی یا فعالیت بدنی و نحوه قرار گرفتن آن در برنامه درمانی کلی خود بحث کنید.
اهداف معقول تعیین کنید . ماموریت شما لازم نیست پنج روز در هفته به مدت یک ساعت پیاده روی داشته باشید. واقع بینانه به آنچه ممکن است بتوانید انجام دهید فکر کنید و به تدریج شروع کنید . برنامه خود را متناسب با نیازها و توانایی های خود تنظیم کنید نه اینکه دستورالعمل های غیرواقعی تعیین کنید که بعید به نظر میرسد .
ورزش یا فعالیت بدنی را به عنوان یک کارسخت تصور نکنید. اگر ورزش فقط یک “باید” دیگر در زندگی شما باشد که فکر نمیکنید طبق آن عمل می کنید ، آن را با شکست همراه خواهید کرد.
در عوض ، برنامه ورزش یا فعالیت بدنی خود را به عنوان دارو یا جلسات درمانی و ابزاری که به شما کمک می کند بهتر شوید ، نگاه کنید .
موانع خود را تحلیل کنید . بفهمید چه چیزی مانع از فعالیت بدنی یا ورزش می شود . به عنوان مثال اگر احساس خودآگاهی دارید ، ممکن است بخواهید در خانه ورزش کنید.
دوستی را پیدا کنید که با او تمرین کنید تا از فعالیتهای بدنی که انجام می دهید لذت ببرد . اگر پولی برای خرید وسایل ورزشی ندارید، کاری بدون هزینه انجام دهید ، مانند پیاده روی منظم .
قبل از شروع یک برنامه ورزشی جدید با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید این برنامه برای شما بی خطر است . با پزشک خود صحبت کنید تا دریابید کدام فعالیت ها و میزان ورزش برای شما مناسب است . پزشک شما هر دارویی را که مصرف میکنید و شرایط سلامتی شما را در نظر میگیرد. وی همچنین ممکن است در مورد شروع و داشتن انگیزه توصیه های مفیدی داشته باشد.
اگر مرتباً ورزش می کنید اما علائم افسردگی یا اضطراب همچنان در زندگی روزمره شما تداخل ایجاد میکند ، به پزشک یا متخصص بهداشت روان مراجعه کنید . ورزش و فعالیت بدنی روش های عالی برای تسکین علائم افسردگی یا اضطراب هستند . اما جایگزین گفتاردرمانی (روان درمانی) یا داروها نمی شوند.
کلینیک و مرکز مشاوره و افسردگی
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای خیابان ستارخان، بلوار شهدای صادقیه شمالی، نبش کوچه مرودشت، پلاک ۴، واحد ۷
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۴۴۹۱۶-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۶۷۰-۰۲۱
اگر به مشاوره تلفنی نیاز دارید میتوانید در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن همراه خود با این شماره تماس بگیرید
۰۲۱-۷۴۴۷-۱۲۳۴
همچنین برای شارژ حساب کاربری خود برای استفاده از خدمات روانشناختی کد
۲۵#*۵۰۰* را شماره گیری نمایید
خدمات قابل ارائه در مرکز خدمات مشاوره و روانشناختی ندای آرامش روان
• روانکاوی
• هیپنوتیزم
• گروه درمانی
• روابط بین فردی
• درمان اختلالات خواب
• مشاوره کودک و نوجوان
• درمان تخصصی وسواس
• مشاوره تخصصی اضطراب
• اجرای انواع تستهای روانشناسی
علاوه بر دکتر پیرایش دکترای روانشناسی زوج و پیش از ازدواج در کلینیک ندای آرامش روان بیش از ۲۰۰ متخصص دیگر مشغول به فعالیت میباشند.