تغییرات اجتماعی در دوره نوجوانی ابعاد گسترده ای دارد.
هویت
جوانان مشغول این هستند که بفهمند چه کسی هستند و در کجای دنیا مناسب هستند. ممکن است متوجه شوید فرزندتان چیزهای جدیدی مانند سبک لباس ، موسیقی ، هنر یا گروه های دوستی را امتحان می کند. دوستان ، خانواده ، رسانه ها ، فرهنگ و موارد دیگر گزینه های فرزند شما را در این سالها شکل می دهند.
استقلال
فرزند شما احتمالاً خواهان استقلال بیشتری در مورد مسائلی از قبیل نحوه دسترسی به مکان ها ، نحوه گذران وقت خود ، زمانهایی که با آنها می گذراند و هزینه های خود را صرف می کند. هرچه فرزند شما استقلال بیشتری می یابد ، این احتمالاً به معنای برخی تغییر در روال خانوادگی و روابط شما و همچنین دوستی های فرزند شما خواهد بود.
مسئولیت
کودک شما ممکن است مشتاق باشد مسئولیت بیشتری را هم در خانه و هم در مدرسه به عهده بگیرد. این میتواند شامل مواردی مانند پختن شام یک بار در هفته یا حضور در شورای مدرسه باشد.
تجربه های جدید
کودک شما احتمالاً به دنبال تجربیات جدید از جمله تجربیات پرخطر است. این مسئله طبیعی است زیرا کودک شما محدودیت ها و توانایی های خود و همچنین مرزهایی را که تعیین میکنید ، جستجو می کند. او همچنین باید خودش را به عنوان یک فرد بیان کند.
اما به دلیل چگونگی رشد مغز نوجوان ، کودک شما ممکن است گاهی قبل از اینکه چیز جدیدی را امتحان کند با عواقب و خطرات فکر کند.
ارزش ها
این زمانی است که کودک شما شروع به ایجاد یک مجموعه ارزشمند و اخلاقی فردی قوی تر می کند. او چیزهای بیشتری را زیر سوال خواهد برد ، و همچنین یاد خواهد گرفت که مسئول اعمال ، تصمیمات و عواقب خودش است. گفتار و کردار شما به شکل گیری حس “درست” و “اشتباه” فرزندتان کمک می کند.
تأثیرات
دوستان و همسالان کودک شما ممکن است بر روی کودک شما تأثیر بگذارند ، خصوصاً در رفتار ، ظاهر ، علایق ، احساس خود و عزت نفس او. شما هنوز هم در موارد طولانی مدت مانند گزینه های شغلی ، ارزش ها و اخلاقیات فرزندتان تأثیر زیادی دارید.
هویت جنسی
ممکن است کودک شما شروع به داشتن روابط عاشقانه کند یا “قرار ملاقات” بگذارد. اما اینها همیشه روابط صمیمی نیستند. برای برخی از جوانان ، روابط صمیمی یا جنسی تا بعداً در زندگی اتفاق نمی افتد.
رسانه ها
اینترنت ، تلفن های همراه و رسانه های اجتماعی می توانند بر چگونگی ارتباط کودک شما با دوستان و یادگیری جهان تأثیر بگذارند.
تغییرات عاطفی در دوره نوجوانی
حالات و احساسات
ممکن است کودک شما احساسات شدید و احساسات شدیدی از خود نشان دهد و حالات او غیرقابل پیش بینی به نظر برسد. این فراز و نشیب های عاطفی می تواند منجر به افزایش تعارض شود. این موارد تا حدی اتفاق می افتد زیرا مغز کودک شما هنوز در حال یادگیری چگونگی کنترل و ابراز احساسات به روشی بزرگ شده است.
حساسیت نسبت به دیگران
با بزرگتر شدن کودک شما ، او در خواندن و درک احساسات دیگران بهتر می شود. اما در حالی که کودک شما در حال رشد این مهارت ها است ، گاهی اوقات می تواند حالت های صورت یا زبان بدن را بد بخواند.
خودآگاهی
عزت نفس نوجوانان اغلب تحت تأثیر ظاهر قرار می گیرد. یا به نظر میرسد نوجوانان چگونه به نظر میرسند. هنگامی که کودک شما رشد میکند ، ممکن است نسبت به شکل ظاهری خود احساس خودآگاهی داشته باشد. او همچنین ممکن است بدن خود را با بدن دوستان و همسالان مقایسه کند.
تصمیم گیری
کودک شما ممکن است مرحله ای را پشت سر بگذارد که به نظر می رسد بدون اینکه زیاد فکر کند ، اقدام می کند. مهارت های تصمیم گیری کودک شما هنوز در حال رشد است و او هنوز هم می آموزد که اقدامات عواقب و حتی گاهی خطراتی را به همراه دارد.
تغییر در روابط در دوره نوجوانی
یکی از تغییرات بزرگی که ممکن است متوجه شوید این است که کودک شما می خواهد وقت بیشتری را با دوستان و همسالان خود بگذراند و زمان کمتری را با خانواده بگذراند.
در همان زمان ، ممکن است به نظر برسد که شما و فرزندتان بیشتر با هم مشاجره میکنید. این طبیعی است ، زیرا کودکان به دنبال استقلال بیشتر هستند. همچنین به این دلیل که کودک شما شروع به تفکر انتزاعی تر میکند و دیدگاه های مختلف را زیر سوال می برد. علاوه بر این ، کودک شما ممکن است مردم را ناراحت کند بدون این که معنایی داشته باشد ، فقط به این دلیل که همیشه نمی فهمد که حرفها و کردارهای او چگونه روی دیگران تأثیر می گذارد.
این ممکن است به شما کمک کند که بدانید در اوایل نوجوانی درگیری به اوج خود می رسد و این تغییرات نشان می دهد که کودک شما در حال بلوغ است. حتی اگر اکنون احساس کنید که با کودک خود زیاد بحث می کنید ، به احتمال زیاد در بلند مدت روی رابطه شما با فرزندتان تأثیر نخواهد گذاشت. اما ممکن است ایده خوبی باشد که برای کمک به شما در این مرحله از روابط خود ، برخی از روش های مدیریت تعارض را توسعه دهید.
بسیاری از مردم فکر می کنند که نوجوانی همیشه دوران سختی است و همه نوجوانان روحیه بدی دارند و رفتارهای چالش برانگیزی دارند. در حقیقت ، برخی مطالعات نشان میدهد که فقط 5-15٪ از نوجوانان دچار آشفتگی شدید عاطفی میشوند ، یاغی میشوند یا با والدین خود درگیری عمده ای دارند.
حمایت از رشد اجتماعی و عاطفی در دوره نوجوانی
تغییرات اجتماعی و عاطفی بخشی از سفر کودک شما به بزرگسالی است. شما در کمک به کودک در رشد احساسات و مهارت های اجتماعی بزرگ نقش مهمی دارید. روابط قوی با خانواده و دوستان برای رشد اجتماعی و عاطفی سالم فرزند شما حیاتی است.
مشاور خوب در غرب تهران – مشاور خوب در جنوب تهران – مشاوره زوج در تهران
کلینیک و مرکز مشاوره و روانشناسی و روانشناختی ندای آرامش روان
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای خیابان ستارخان، بلوار شهدای صادقیه شمالی، نبش کوچه مرودشت، پلاک 4، واحد 7
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۴۴۹۱۶-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۶۷۰-۰۲۱
اگر به مشاوره تلفنی نیاز دارید میتوانید در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن همراه خود با این شماره تماس بگیرید
۰۲۱-۷۴۴۷-۱۲۳۴
همچنین برای شارژ حساب کاربری خود برای استفاده از خدمات روانشناختی کد
۲۵#*۵۰۰* را شماره گیری نمایید
امیر پیرایش دکترای روانشناسی زوج و پیش از ازدواج و به همراه بیش از ۲۰۰ متخصص دیگردر کلینیک مشاوره و روانشناسی ندای آرامش روان مشغول به فعالیت میباشند.