خودکشی زمانی است که شخصی عمداً بمیرد. جوانی که به دلیل ناامیدی یا ناامیدی طاقت فرسا در حال مرگ است ، برای خانواده ، دوستان و جامعه ویرانگر است. والدین ، خواهران و برادران ، همکلاسی ها ، مربیان و همسایگان ممکن است این فکر را داشته باشند که آیا آنها میتوانستند کاری انجام دهند که مانع از خودکشی آن جوان شود.
اگر نگران نوجوان خود یا کودک دیگری هستید ، این مسئله را جدی بگیرید و فوراً با او صحبت کنید.
چرا نوجوانان خودکشی میکنند؟
یادگیری بیشتر در مورد آنچه ممکن است یک نوجوان را به سمت خودکشی سوق دهد ممکن است به جلوگیری از فجایع بعدی کمک کند.
دلایل خودکشی یا اقدام به خودکشی یک نوجوان میتواند پیچیده باشد. اگرچه خودکشی در میان کودکان نسبتاً نادر است ، اما میزان خودکشی و اقدام به خودکشی در دوران بلوغ بسیار افزایش مییابد.
بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ، خودکشی سومین علت اصلی مرگ در افراد 15 تا 24 ساله پس از تصادفات و قتل است.
همچنین تصور میشود که برای هر خودکشی کامل نوجوان تلاش های بیشتری انجام میشود.
خطر خودکشی وقتی کودکان و نوجوانان در خانه به اسلحه گرم دسترسی پیدا می کنند بسیار زیاد میشود و تقریباً 60٪ از کل خودکشی ها در ایالات متحده با اسلحه انجام میشود. به همین دلیل هر اسلحه ای در خانه شما باید تخلیه ، قفل شود و از دسترس کودکان و نوجوانان دور باشد.
مصرف بیش از حد دوز بدون نسخه ، داروی بدون نسخه نیز خطر بسیار شایع برای اقدام به خودکشی و کامل شدن آن است. مهم است که همه داروهای خانه خود را به دقت کنترل کنید. بدانید که نوجوانان داروهای تجویزی مختلف را در مدرسه “معامله” میکنند و آنها را در کمد یا کوله خود حمل میکنند (یا آنها را ذخیره میکنند).
میزان خودکشی در دختران و پسران متفاوت است. دختران تقریباً دو برابر پسرها در مورد خودكشی فكر میكنند و اقدام به خودكشی میكنند و تمایل دارند كه با مصرف بیش از حد مواد مخدر یا خودكشی اقدام به خودكشی كنند. با این حال پسران حدود چهار برابر دختران با خودکشی میمیرند و کارشناسان فکر میکنند این به این دلیل است که آنها تمایل به استفاده از روش های کشنده تری دارند.
کدام نوجوانان در معرض خطر خودکشی هستند؟
به سختی میتوان به یاد آورد که نوجوانی ، در آن منطقه خاکستری بین کودکی و بزرگسالی ، گرفتار چه حسی شده است. مطمئناً ، این یک زمان احتمال فوق العاده است ، اما همچنین میتواند یک دوره استرس و نگرانی باشد. این فشار وجود دارد که باید از نظر اجتماعی متناسب باشید ، عملکرد دانشگاهی داشته باشید و با مسئولیت پذیری عمل کنید.
نوجوانی همچنین یک دوره هویت و روابط جنسی و نیاز به استقلال است که اغلب با قوانین و انتظارات دیگران تعیین میشود.
جوانان مبتلا به مشکلات بهداشت روان ، مانند اضطراب ، افسردگی ، اختلال دو قطبی یا بی خوابی ، در معرض خطر بیشتری برای افکار خودکشی هستند. نوجوانانی که دچار تغییرات عمده زندگی می شوند (طلاق والدین ، جابجایی ، ترک والدین از خانه به دلیل خدمت سربازی یا جدایی والدین ، تغییرات مالی) و کسانی که مورد آزار و اذیت قرار میگیرند بیشتر در معرض خطر افکار خودکشی هستند.
مواردی که خطر خودکشی در بین نوجوانان را افزایش میدهد عبارتند از:
یک اختلال روانشناختی ، به ویژه افسردگی ، اختلال دو قطبی و مصرف الکل و مواد مخدر (در واقع ، حدود 95٪ از افرادی که با خودکشی میمیرند ، در هنگام مرگ دارای یک اختلال روانی هستند)
احساس پریشانی ، تحریک پذیری یا تحریک
احساس ناامیدی و بی ارزشی که اغلب با افسردگی همراه است
اقدام به خودکشی قبلی
سابقه خانوادگی افسردگی یا خودکشی
سو استفاده عاطفی ، جسمی یا جنسی
فقدان شبکه پشتیبانی ، روابط ضعیف با والدین یا همسالان و احساس انزوای اجتماعی
با هویت جنسیتی و یا جنسیت خود در یک خانواده یا جامعه بدون حمایت هستند
علائم هشدار دهنده خودکشی چیست؟
خودکشی در بین نوجوانان غالباً پس از یک واقعه استرس زا در زندگی اتفاق میافتد ، مانند مشکلات در مدرسه ، جدایی با دوست پسر یا دوست دختر ، مرگ یکی از عزیزان ، طلاق یا درگیری بزرگ خانوادگی.
نوجوانانی که به خودکشی فکر میکنند ممکن است:
در مورد خودکشی یا مرگ به طور کلی صحبت کند
نکاتی را بیان کند که شاید دیگر نباشند
در مورد احساس ناامیدی یا احساس گناه صحبت کند
از دوستان یا خانواده خود دور شود
درباره مرگ ، جدایی و از دست دادن آهنگ ، شعر یا نامه بنویسد
شروع به بخشیدن دارایی های ارزشمند به خواهر و برادر یا دوستان خود کند
اشتیاق به شرکت در کارهای یا فعالیت های مورد علاقه را از دست دهد
در تمرکز یا تفکر واضح مشکل دارد
تغییراتی در عادات غذایی یا خوابیدن داشته باشد
رفتارهای مخاطره آمیز انجام دهد
والدین چه کاری می توانند انجام دهند؟
بسیاری از نوجوانانی که با خودکشی میمیرند یا اقدام به خودکشی می کنند ، نوعی اخطار را پیش از موعد به عزیزان خود داده اند. بنابراین دانستن علائم هشدار دهنده برای والدین مهم است تا نوجوانانی که ممکن است خودکشی کنند بتوانند به کمک مورد نیاز خود برسند.
حتی اگر همیشه قابل پیشگیری نیست ، اما همیشه بهتر است که مطلع شوید و برای کمک به یک نوجوان آشفته اقدام کنید.
بعضی از بزرگسالان احساس میکنند بچه هایی که می گویند خودشان را آزار میدهند یا میکشند “فقط برای جلب توجه این کار را میکنند”. درک این نکته مهم است که اگر نوجوانان هنگام جلب توجه نادیده گرفته شوند ، ممکن است احتمال آسیب به خودشان را افزایش دهد.
قرار ملاقات با پزشک و معالجه معمولاً مورد پسند نوجوانان نیست.مگر اینکه افسردگی جدی داشته باشند و به فکر خودکشی باشند یا حداقل آرزو کنند که مرده باشند. مهم است که علائم هشدار دهنده جدی تلقی شوند ، نه “جلب توجه”.
کلینیک و مرکز مشاوره و روانشناسی و روانشناختی ندای آرامش روان
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای خیابان ستارخان، بلوار شهدای صادقیه شمالی، نبش کوچه مرودشت، پلاک 4، واحد 7
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۴۴۹۱۶-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۶۷۰-۰۲۱
اگر به مشاوره تلفنی نیاز دارید میتوانید در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن همراه خود با این شماره تماس بگیرید
۰۲۱-۷۴۴۷-۱۲۳۴
همچنین برای شارژ حساب کاربری خود برای استفاده از خدمات روانشناختی کد
۲۵#*۵۰۰* را شماره گیری نمایید
امیر پیرایش دکترای روانشناسی زوج و پیش از ازدواج و به همراه بیش از ۲۰۰ متخصص دیگردر کلینیک مشاوره و روانشناسی ندای آرامش روان مشغول به فعالیت میباشند.