عشق و نفرت تأثیرات اساسی بشر است. تحقیقات قبلی بر طبقهبندی، کارکردها و جنبههای دیگر این دو تأکید شده است. با این حال، مطالعات کمی در مورد رابطه عشق و نفرت انجام شده است.
مطالعه حاضر بررسی کرده است که آیا شباهت در شرکای عاشقانه با عدم وجود خیانت بیشتر با احساسات عاشقانه همراه است و نفرت بیشتر ناشی از خیانت برای القاء عشق و نفرت در یک نمونه از 59 بزرگسال جوان است.
نتایج نشان داد افرادی که دارای ارزشها و علائق مشابهی با افراد هدف هستند، بیشتر محبت میکنند. علاوه بر این، احساسات محکمتر از عشق پس از شکسته شدن رابطه با نفرت بیشتر همراه بود، و این نشانگر ارتباط بین عشق عاشقانه و نفرت است.
افراد در زمینه عشق و نفرت عاشقانه نسبت به افراد هدف مختلف واکنشهای عاطفی مختلفی دارند. اگر کسی عاشق کسی باشد که عمیقاً دوست داشته باشد و بعضی اوقات از آن شخص متنفر باشد، ممکن است احساس عشق در زمینه خیانت حاکم باشد. اما اگر کسی آن شخص را دوست نداشته باشد، نفرت احساس بسیار قویتری از عشق خواهد بود.
بحث
در این مطالعه از یک الگوی تجربی برای بررسی رابطه بین عشق عاشقانه و نفرت استفاده شده است. مطالعه حاضر از پیوند بین این دو تأثیر و بینش از تأثیر تشابه در روابط عاشقانه حمایت میکند. افراد در زمینه عشق و نفرت عاشقانه نسبت به افراد هدف مختلف واکنشهای عاطفی مختلفی دارند. رابطه عشق عاشقانه و نفرت پیچیدهتر از حد انتظار بود.
1. احساس عشق تحت تأثیر شباهت است. یعنی افراد، که به طور آزمایشی به تحریک احساس عشق تحریک شده بودند، نسبت به کسی که جنس مخالف مشابه آنها بود، احساس محبت بیشتری کردند.
بیشتر زوجین یا شرکای خود را که قبلاً در یک رابطه بودند استخدام کرده بودند، و شواهد مستقیم کمی در مورد اینکه آیا شباهت این دو فرد نقش مهمی در توسعه یک رابطه عاشقانه داشته است، وجود دارد.
اختلافات ارزش همسر، رضایت از رابطه را پیش بینی میکند. آنها تا حدی، برابر بودن وضعیت اجتماعی بین هر دو شریک را عامل مهمی در رابطه با رضایت از روابط دانستند.
2. ما در رابطهی عاشقانه با عشق عاشقانه و نفرت ارتباط معنی داری پیدا کردیم. هنگامی که با سه نفر از افراد هدف متفاوت ارائه شد، شرکت کنندگان بیشتر از کسی که قبلاً آنها را دوست داشتند بیشتر نفرت داشتند. بنابراین، عشق و نفرت در واقع مرتبط هستند.
نفرت نوعی تقلید از عشق است و همچنین نوعی رابطه با دیگران و خود است. یعنی در مدیریت روابط خود با دیگران، مردم در عین حال خود و روان خود را مدیریت میکنند. وقتی رابطه ای که با یک شریک خاص برقرار شده بود نابود شد، در نتیجه عشق عاشقانه به نفرت تبدیل شد.
به خصوص از منظر زوجهای جوان در روابط عاشقانه، نفرت نیز بازتاب عشق است. رابطه عشق و نفرت از دیدگاههای مختلف قابل توضیح است. نفرت عاشقانه ممکن است ریشه در حسادت عاشقانه داشته باشد. تحقیقات قبلی حسادت عاطفی و حسادت شناختی را به عنوان مؤلفههای حسادت عاشقانه مطرح کردهاند.
حسادت عاطفی نشانگر عصبانیت و ترس فرد در عشق است، در حالی که حسادت شناختی عمدتاً مربوط به نگرش منفی فرد نسبت به عاشقان است. بنابراین، ما حدس میزنیم که این خیانت یک معشوق است که باعث عصبانیت و سایر احساسات منفی میشود و منجر به نفرت میشود.
علاوه بر این، حسادت شناختی مستقیماً با نارضایتی رابطه بین دوستداران ارتباط دارد. مطالعات قبلی همچنین بین عشق عاشقانه و حسادت رابطه مثبت داشته است. یعنی هرچه شخصی شخص را دوست داشته باشد، هنگام مواجهه با تهدیدات رابطه، حساسیت بیشتری پیدا میکند.
بنابراین افراد نسبت به همان عاشق عشق و نفرت بیشتری را تجربه میکنند. این نتایج پیچیدگیهای مرتبط با عشق و نفرت عاشقانه را نشان میدهد. افراد در زمینه عشق و نفرت عاشقانه نسبت به افراد هدف مختلف واکنشهای عاطفی مختلفی دارند. برای کسی که بیشتر او را دوست دارد و یا حتی از آن متنفر است، ممکن است عشق در زمینه خیانت حاکم باشد. این نفرت بازتاب عشق و احساس غم و اندوه است.
با این حال، احساس نفرت از احساسات قویتر است. این نفرت شاید ریشه در بعد اخلاقی داشته باشد که عمدتاً مربوط به احکام اجتماعی در مورد کیفیت یک شخص است. به همین دلیل است که مردم در یک رابطه عاشقانه، چنین احساس درد میکنند.
به طور خلاصه، ما باید رابطه عشق و نفرت را از نظر عقلانی و عاطفی درک کنیم. اگر توجه زیادی به نفرت کنیم، میتوانیم عشق را بهتر درک کنیم. این ایده ما را در انجام مطالعه حاضر توجیه کرد. با این حال، سه محدودیت برای این مطالعه وجود دارد.
1. حتی اگر ما تأکید کردیم که شخصیت در سه دوره مختلف زندگی در سه رابطه مختلف توصیف میشود، این دستکاری نمیتواند تضمین کند که شرکت کنندگان میتوانند احساسات مستقلی از عشق را برای سه شخص هدف ایجاد کنند.
2. به منظور به حداکثر رساندن اعتبار خارجی مطالعه، ما وضعیت روابط فعلی شرکت کنندگان را کنترل نکردیم. در تحقیقات آینده ما ممکن است کشف کنیم که آیا وضعیت رابطه با استفاده از این الگوی تجربی، احساس عشق و نفرت را پیش بینی میکند یا خیر.
3. یافتههای پژوهش حاضر نیز با دستکاری شباهت بین شرکت کنندگان و سه هدف محدود شده است.
نتیجه
نتایج ما از این ایده حمایت میکردند که “هرچه عشق عمیقتر باشد، نفرت عمیقتر است”، و تشابه را به عنوان یک عامل مهم تأثیرگذار بر احساسات عشق و نفرت پیشنهاد میکردند.
علاوه بر این، افراد در زمینه عشق و نفرت عاشقانه نسبت به افراد مختلف واکنشهای عاطفی متفاوتی دارند. برای کسی که بیشتر او را دوست دارد یا از آن متنفر است، ممکن است عشق در زمینه خیانت حاکم باشد.
با این حال، برای شخص دوست ندارد، احساس نفرت از احساسات قویتر است. این مطالعه همچنین از رابطه بین عشق عاشقانه و نفرت حمایت میکند و نقش مهم شباهت در تعدیل رابطه عشق و نفرت را برجسته میکند.
کلینیک و مرکز مشاوره و روانشناسی و روانشناختی ندای آرامش روان
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای خیابان ستارخان، بلوار شهدای صادقیه شمالی، نبش کوچه مرودشت، پلاک 4، واحد 7
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۴۴۹۱۶-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۶۷۰-۰۲۱
اگر به مشاوره تلفنی نیاز دارید میتوانید در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن همراه خود با این شماره تماس بگیرید
۰۲۱-۷۴۴۷-۱۲۳۴
همچنین برای شارژ حساب کاربری خود برای استفاده از خدمات روانشناختی کد
۲۵#*۵۰۰* را شماره گیری نمایید
http://aramesheravan.com
خدمات قابل ارائه در مرکز خدمات مشاوره و روانشناختی ندای آرامش روان
• استعدادیابی
• روان تحلیلی
• روانکاوی
• هیپنوتیزم
• درمان تخصصی وسواس
• نوروفیدبک
• اختلالات جنسی
• مشاوره تخصصی اضطراب
• مشاوره ازدواج
• مشاوره شغلی
• مشاوره تحصیلی
• اختلال شخصیت
• مشاوره زناشویی
• گروه درمانی
• روابط بین فردی
• مشاوره کنکور و انتخاب رشته
• درمان اختلالات خواب
• بازی درمانی
• مشاوره کودک و نوجوان
• اجرای انواع تستهای روانشناسی
• مشاوره پیش از ازدواج
امیر پیرایش دکترای روانشناسی زوج و پیش از ازدواج و به همراه بیش از ۲۰۰ متخصص دیگردر کلینیک مشاوره و روانشناسی ندای آرامش روان مشغول به فعالیت میباشند.