علل و علائم بی خوابی
اعتقاد بر این است که بیخوابی به دلیل حالت بیش فعالی ایجاد میشود که میتواند بر شروع خواب و حفظ خواب تأثیر بگذارد. بیش فعالی میتواند ذهنی ، جسمی یا ترکیبی از هر دو باشد. عوامل محیطی ، فیزیولوژیکی و روانی همه میتوانند در علل بیخوابی نقش داشته باشند. این موارد شامل موارد زیر است:
بلع یا مصرف موادی که بر خواب تأثیر منفی میگذارند. اینها شامل الکل ، نیکوتین و سایر داروها و همچنین کافئین است. برخی از داروها همچنین می توانند مانع خواب شوند ، مانند قرص های رژیم غذایی و داروهای ضد سرماخوردگی. همچنین ممکن است افراد هنگام شروع خواب یا نگهداری از خواب ، به دلیل سازگاری بدن با داروهای جدید یا کنار آمدن با ترک دارو بعد از اتمام استفاده ، دچار مشکلات خواب شوند.
مشکلات سلامتی. درد و ناراحتی جسمی میتواند سقوط و یا خواب ماندن را دشوارتر کند و منجر به اختلال در روز شود. شرایطی که سفرهای مکرر به حمام در شب را ضروری میکند. مانند بارداری یا بزرگ شدن پروستات ، همچنین میتواند علائم بیخوابی ایجاد کند. همین امر در مورد آپنه خواب نیز وجود دارد ، اختلالی که با اپیزودهای تنفسی نامنظم شناخته میشود. و به نام آپنه شناخته می شوند و در طول شب اتفاق میافتند. درد مزمن ، سندرم پای بی قرار ، قلب و بیماری های ریوی نیز با بی خوابی همراه است.
اختلالات رفتاری و بهداشت روان
بی خوابی یکی از علائم رایج افسردگی است. استرس و اضطراب همچنین میتوانند در بی خوابی نقش داشته باشند ، که به نوبه خود ممکن است احساسات استرس زا و اضطراب را تشدید کند. اختلالات بهداشت روان مانند اختلال دو قطبی نیز میتواند باعث بیخوابی شود. شناخته شده است که نگرانی بیش از حد در مورد بیخوابی باعث بی خوابی میشود.
بیخوابی همچنین با سبک زندگی نادرست و عادات خواب ارتباط دارد. بسیاری از افراد این عادت ها را در سنین پایین تر اتخاذ میکنند و به همین دلیل ترک آنها در بزرگسالی دشوار است. این عادت ها می تواند شامل خوابیدن هر شب در ساعت دیگری یا خواب زیاد در طول روز باشد. قرار گرفتن در معرض دستگاه های “صفحه” مانند رایانه ها ، تلویزیون ها و تلفن های همراه همچنین می تواند باعث کار در خواب شود.
همچنین کار در شیفت شب یا شب. سایر عوامل میتوانند باعث مشکل در افتادن یا خواب ماندن شوند ، مانند ورزش ناکافی در طول روز یا سر و صدای زیاد و یا نور در اتاق خواب افراد.
شایعترین علائم در بین بیماران بیخوابی مزمن شامل مشکل در افتادن و یا خواب ماندن ، بیدار شدن زودتر از موعد مقرر و احساس خستگی یا آمادگی برای خواب در زمان های مشخص نیست. اختلال در روز یکی از اجزای ضروری بیخوابی است ، و این نیز می تواند به روش های مختلف آشکار شود. اختلالات شایع شامل خستگی و بیحالی ، مشکلات حافظه و تمرکز ، اختلالات خلقی و تحریک پذیری و مشکلات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری است.
کلینیک و مرکز مشاوره و روانشناسی و روانشناختی ندای آرامش روان
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای خیابان ستارخان، بلوار شهدای صادقیه شمالی، نبش کوچه مرودشت، پلاک 4، واحد 7
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۴۴۹۱۶-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۶۷۰-۰۲۱
اگر به مشاوره تلفنی نیاز دارید میتوانید در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن همراه خود با این شماره تماس بگیرید
۰۲۱-۷۴۴۷-۱۲۳۴
همچنین برای شارژ حساب کاربری خود برای استفاده از خدمات روانشناختی کد
۲۵#*۵۰۰* را شماره گیری نمایید
امیر پیرایش دکترای روانشناسی زوج و پیش از ازدواج و به همراه بیش از ۲۰۰ متخصص دیگردر کلینیک مشاوره و روانشناسی ندای آرامش روان مشغول به فعالیت میباشند.