وسواس و افسردگی
وسواس و افسردگی دو اختلال بسیار متفاوت هستند.
یکی اختلال اضطراب است ، در حالی که دیگری اختلال خلقی است. و با این وجود ، آنها به هم مرتبطند .
بسیاری از افراد مبتلا به وسواس ، دچار افسردگی نیز هستند.
در طول این مقاله ، ما خواهیم فهمید که ارتباط بین وسواس و افسردگی چیست و برای شما چه مفهومی دارد .
علائم و نشانه ها
در علائم وسواس و افسردگی همپوشانی زیادی وجود ندارد.
افراد مبتلا به وسواس فکری ، نگرانی ها و اضطراب های سرزده دارند. آنها احساس می کنند برای کنترل اضطراب خود مجبور به انجام رفتارهای تکراری و تشریفاتی هستند.
افسردگی باعث احساس ناامیدی و پریشانی می شود. افرادی که از افسردگی رنج می برند عدم علاقه به فعالیتهایی را که زمانی از آنها لذت می بردند تجربه می کنند.
بسیاری از افراد مبتلا به وسواس از افسردگی رنج می برند
اگرچه افسردگی و اختلال وسواس فکری از بسیاری جهات با هم متفاوت هستند ، اما در برخی موارد مشترک هستند. هر دو اختلال بر زندگی شخصی و اجتماعی افراد تأثیر منفی می گذارد.
هر دو قادر به تأثیر بر توانایی فرد در کار ، حضور در مدرسه و شرکت در رویدادهای اجتماعی هستند .
وسواس و افسردگی اغلب به طور همزمان اتفاق می افتد . اگرچه معمولاً یک رابطه یک طرفه است. حدود یک سوم افراد مبتلا به وسواس دچار افسردگی نیز هستند .
حدود دو سوم افراد مبتلا به وسواس حداقل یک دوره افسردگی اساسی در طول زندگی خود دارند . با این حال ، افراد مبتلا به افسردگی (حتی افسردگی شدید) لزوماً دچار وسواس نمی شوند.
شیمی مغز بخشی از پاسخ است
برخی از محققان بر این باورند که وسواس و افسردگی ممکن است یک “دیاتز” ژنتیکی مشترک داشته باشند. این اصطلاح به این معنی است که ویژگی های ژنتیکی یکسان ممکن است عوامل خطر برای هر دو باشد.
احتمالاً عوامل بیوشیمیایی نیز در این رابطه دخیل هستند. هر دو اختلال وسواس فکری و افسردگی با تغییراتی در نحوه ایجاد و استفاده مغز از سروتونین همراه هستند.
سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که به عنوان یک ماده شیمیایی برای سلولهای عصبی عمل می کند.
عدم تعادل در سروتونین با تغییر در شیمی مغز و رفتار همراه است. انواع مشابهی از تغییرات در وسواس و افسردگی رخ می دهد.
ین یعنی چی؟ داشتن وسواس ممکن است فرد را مستعد ابتلا به افسردگی کند زیرا وسواس یک بیماری روانی است که همراه با نوعی عدم تعادل شیمیایی است که باعث افسردگی می شود.
این احتمال با ایده داشتن یک دیاتز ژنتیکی مشترک موافق است. این اختلالات با انواع مشابه تغییرات بیوشیمیایی همراه است ، که با این ایده سازگار است که تغییرات ژنتیکی یکسان در هر دو دخیل است.
استرس زندگی با وسواس ممکن است منجر به افسردگی شود
تحقیقات در مورد وسواس و افسردگی نشان می دهد که افراد مبتلا به وسواس تمایل به افسردگی پس از شروع اختلال اضطرابی دارند. کمتر رایج است که فرد مبتلا به افسردگی شود و بعداً دچار وسواس شود.
این نشان می دهد که داشتن وسواس به خودی خود یک عامل خطر برای اختلالات مرتبط با سلامت روان است. و این ممکن است به خوبی باشد. استرس زندگی با وسواس و مشکلاتی که مردم در نتیجه دارند ، شاید باعث افسردگی شود.
مسئله دیگر این است که بسیاری از افراد مبتلا به وسواس به دلیل علائم خود دچار انگ یا تبعیض می شوند.
به نظر می رسد ممکن است مبتلایان به وسواس به ویژه مبتلایان به وسواس تشخیص داده نشده استرس کافی برای تحریک یک دوره افسردگی شدید داشته باشند.
ارتباط بین وسواس و افسردگی
به نظر می رسد رابطه افسردگی و وسواس فکری عملی علت و معلولی باشد ، اما این طور نیست. داشتن وسواس باعث افسردگی نمیشود.
از این گذشته ، حدود یک سوم افراد مبتلا به وسواس در زندگی خود یک دوره افسردگی اساسی نخواهند داشت. با این حال ، احتمال ابتلا به افسردگی در فرد مبتلا به وسواس بسیار بیشتر از فردی است که وسواس ندارد.
در مورد دلیل این امر ، احتمالاً ترکیبی از عوامل است.
اولاً ، داشتن وسواس استرس زا است. زندگی هر روزه با آن استرس ممکن است به پیشرفت افسردگی کمک کند.
ثانیا ، داشتن وسواس به این معنی است که شیمی مغز فرد به گونه ای تعادل ندارد که خطر افسردگی را افزایش می دهد.
این بدان معناست که فرد مبتلا به وسواس به دو دلیل روانشناختی و بیولوژیکی بیشتر در معرض خطر افسردگی است.
چرا این ارتباط مهم است؟
درک ارتباط بین افسردگی و وسواس از دیدگاه تحقیق مهم است. برای اهداف تحقیق ، یادگیری بیشتر در مورد آنچه که باعث انواع مختلف مشکلات بهداشت روان میشود می تواند سرنخ های مهمی در مورد پیشگیری و درمان ارائه دهد.
در مورد وسواس و افسردگی ، این مهم است ، زیرا این دو اختلال اغلب با هم اتفاق می افتند.
برای افراد مبتلا به وسواس ، آگاهی از خطر افسردگی نیز مهم است. اگر افسردگی به مشکلی تبدیل شود ، این آگاهی می تواند به درمان سلامت روان کمک کند.
افسردگی ممکن است درمان وسواس را دشوارتر کند
برای فردی که مبتلا به افسردگی یا وسواس است ، حرکت به جلو با درمان چالش برانگیز است. برای جلوگیری از وخیم شدن علائم ، هر دو اختلال به درمان طولانی مدت از جمله درمان نیاز دارند.
این می تواند برای افراد مبتلا به افسردگی مشکل ساز شود زیرا حفظ روال کار دشوارتر است.
به عنوان مثال ، این بدان معنی است که پیگیری دارو و سایر اقدامات لازم برای بهبودی دشوارتر است. متعهد بودن به درمان نیز دشوارتر است زیرا افراد مبتلا به افسردگی غالباً در این ذهنیت گیر می کنند که هیچ کاری کمک نمی کند.
برای افرادی که تحت درمان وسواس هستند ، این میتواند یک مشکل باشد. درمان به طور معمول یک جز اصلی درمان است. دارو برای بسیاری از افراد نیز مهم است.
هرگونه شکاف در درمان از جمله شکاف های دارویی میتواند منجر به عقب نشینی در حال پیشرفت شود. به همین دلیل ، افراد مبتلا به وسواس و افسردگی معمولاً ابتدا باید روی درمان افسردگی تمرکز کنند.
هنگامی که علائم افسردگی آنها کنترل شد ، می توانند بر روی درمان وسواس تمرکز کنند.
تحریک مغناطیسی مغز درمانی ممکن است در مواردی که دارو ناموفق است کمک کند.
مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI) اغلب برای افسردگی و وسواس تجویز می شوند. با این حال ، دارو برای همه مناسب نیست. برخی از افراد عوارض جانبی غیر قابل تحمل دارند ، در حالی که دیگران هیچ علامتی در بهبود ندارند.
وقتی دارو ناموفق است؟
احتمال دیگر ، درمان جدیدتر به نام تحریک مغناطیسی مغز است. این یک روش درمانی غیرتهاجمی است که با تحریک قسمت هایی از مغز که عملکرد آن ها کم است ، عمل می کند.
دیده شده است که تحریک مغناطیسی مغز درمانی علائم افسردگی و وسواس را بهبود می بخشد. برای افرادی که مبتلا به وسواس و افسردگی هستند ، این روش درمانی می تواند به طور همزمان علائم هر دو بیماری را تسکین دهد.
تحریک مغناطیسی مغز برای درمان وسواس و افسردگی مورد تأیید FDA است.
با این حال ، در حالی که اکثر شرکت های بیمه تحریک مغناطیسی مغز مربوط به افسردگی را پوشش می دهند ، بسیاری هنوز تحریک مغناطیسی مغز مربوط به وسواس را پوشش نمی دهند ، زیرا این هنوز یک درمان نسبتاً جدید وسواس است.
تحریک مغناطیسی مغز درمانی در موفقیت تحریک مغناطیسی مغز
چه با افسردگی ، وسواس یا هر دو زندگی می کنید ، ممکن است تحریک مغناطیسی مغز درمانی با کاهش علائم به یک سطح قابل کنترل کمک کند.
کلینیک و مرکز مشاوره و روانشناسی و روانشناختی ندای آرامش روان
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای خیابان ستارخان، بلوار شهدای صادقیه شمالی، نبش کوچه مرودشت، پلاک 4، واحد 7
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۴۴۹۱۶-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۶۷۰-۰۲۱
اگر به مشاوره تلفنی نیاز دارید میتوانید در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن همراه خود با این شماره تماس بگیرید
۰۲۱-۷۴۴۷-۱۲۳۴
همچنین برای شارژ حساب کاربری خود برای استفاده از خدمات روانشناختی کد
۲۵#*۵۰۰* را شماره گیری نمایید
امیر پیرایش دکترای روانشناسی زوج و پیش از ازدواج و به همراه بیش از ۲۰۰ متخصص دیگردر کلینیک مشاوره و روانشناسی ندای آرامش روان مشغول به فعالیت میباشند.